Från Googlehemsida

Hoppa till: navigering, sök

Font är ett engelskt lånord som på svenska avser en teckensnittsfil i en dator, medan det på engelska även kan betyda typsnitt. Ordet kom in i svenskan med datorer och fotosättning.

[redigera] Fonter i webbdesign

I webbdesign är det inte ovanligt att du vill använda en speciell font för att få din layout att sticka ut mer och ge den det där lilla extra. Dock finns det problem med fonts när det gäller webbdesign och det är att fonten måste finnas på datorn där hemsidan visas, vilket den med all säkerhet inte alltid kommer att göra om du använder dig av special fonts

[redigera] Lösning???

lösningen heter font-face , och gör att du kan bädda in fonter i css mallen, men även här uppstår snabbt problem. Alla webbläsare stödjer tyvärr inte detta eftersom de läser olika typer av fontformat.

[redigera] Lösningen

Om man följer denna länk http://www.fontsquirrel.com/fontface/generator så kan du ladda upp din font och sedan skapas ett litet kit med allt du kan tänkas behöva för att din font ska visas bra i de allra flesta webbläsare. Kitet genererar fyra stycken fontfiler + css för att infoga dessa på rätt sätt. Ladda upp fontfilerna till din server och kopiera in css koden i din egen css.

  • Har inte testats än.....
  • Har testats funkar asbra...!